Spreker 2021

Ron Blaauw

Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met MrPerezident_4672restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam. In maart 2013 gooide hij het roer om. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar, dat een overzichtelijk aantal gerechten à 15 euro serveert en in 2013 toch weer zijn eerste Michelinster kreeg. Dit concept kreeg in 2015 uitbreiding van Ron Gastrobar Oriental Downtown en later van Ron Gastrobar Indonesia en in het voorjaar van 2020 in Laren.

Tegenslagen maken ruimte voor uitdagingen, als creatief ondernemer is het belangrijk om altijd opzoek te gaan naar innovatieve ideeën om op die manier mee te gaan met de continuïteit van de bewegingsvrije markt. Waar altijd wordt gehamerd op het outside the box denken, denkt het Gastrobar Team inside the box. Kunnen er geen gasten in het restaurant ontvangen worden, dan zorgt Ron er met zijn team voor dat het restaurantgevoel in stijl wordt thuisbezorgd. Dit wordt een vast onderdeel van de uitgebreide onderneming, ook na de restaurant-sluiting.

Tevens ondersteunt hij diverse restaurants met culinair advies, is hij ambassadeur van SOS Kinderdorpen en is hij in 2019 het Ron Blaauw College gestart. Het Ron Blaauw College is een initiatief van Ron Blaauw en Marco Wins van coachingsbureau In2Work. Samen met het UWV stomen we mensen die vastzitten in het uitkeringscircuit klaar voor een betaalde baan als basiskok.